Stressramte medarbejdere føler ofte skyld over at være gået ned med stress. Det kan gøre, at de ikke får ændret noget på deres arbejdsplads, når de kommer tilbage. Men gør du ikke det, kan du jo risikere at gå ned med stress igen. På dansk mindfulnesskursus kan du både komme af med din stress og få hjælp til at tale med din arbejdsplads. 

Hvis du er en af de mange, der hvert år må sygemelde sig på grund af stress, kan du godt føle dig meget alene. Hvorfor kunne alle dine kolleger klare presset, når du ikke kunne? Måske er der noget galt med dig. Det er dog alt sammen tanker, som du ikke kan bruge til noget. I stedet for at bebrejde dig selv skal du se på, hvordan du sammen med din arbejdsplads kan ændre på tingene, så du kan vende tilbage uden at blive stresset igen. 

Stressramte medarbejdere skal nemlig ikke bare have en periode derhjemme, hvor de kommer sig og så komme tilbage til en arbejdsplads, hvor intet er ændret. I det tilfælde risikerer du jo, at du ryger direkte tilbage i samme situation med en ny sygemelding. 

Mindfulnesskursus for stressramte medarbejdere 

For at komme styrket tilbage til arbejdspladsen er det en god idé, at du lærer at tage hånd om dig selv. Det kan du gøre ved at tage på et kursus for personer med stress. Her får du værktøjer til, hvordan du kan begynde at slappe af igen, og hvordan du kan blive bedre til at koncentrere dig. 

Et mindfulnesskursus for stressramte medarbejdere, der er værd at overveje, hvis du har fået stress på din arbejdsplads, er Jacob Andersens MBSR-kursus. MBSR står for mindfulnessbaseret stressreduktion. Det er en form for mindfulness, der er forsket meget i, og der er stor evidens for, at denne form blandt andet er med til at øge din koncentrationsevne, gøre din hukommelse bedre, stoppe tankemylder og selvfølgelig mindske stress. 

Det hele sker selvfølgelig ikke bare fra den ene dag til den anden. Forløbet varer otte uger, og derefter er det vigtigt, at du bliver ved med at arbejde med teknikkerne og holde dem ved lige. 

Få hjælp til at tale med din arbejdsplads

Er du en af dem, der føler skyld over, at du er gået ned med stress, kan det være svært for dig at tale med din arbejdsplads om, hvordan I kan forhindre det i fremtiden. En god mulighed er derfor, at du bruger kurset til at tage fat i din arbejdsplads. 

På Jacob Andersens kurser for stressramte er der netop lagt op til, at du og din arbejdsplads får støtte til, hvordan I kan skabe et godt arbejdsmiljø for dig, når du vender tilbage. Det kan være rigtig rart at have den støtte til at kunne tale med arbejdspladsen. Hvis de er glade for dig på arbejdspladsen, vil de jo være villige til at foretage ændringerne, for at du kan komme tilbage igen. 

Vil du ud af med din stress og få hjælp til at håndtere stressede situationer én gang for alle, er mindfulness altså en rigtig god mulighed for dig – og din arbejdsplads.