CBD-olie er efterhånden ingen nyhed længere. Den bliver hyldet for sine gavnende egenskaber, men fungerer den nu også så godt? Se her, hvordan du bruger CBD-olie.

De fleste har efterhånden stiftet bekendtskab med CBD-olie, der kan hjælpe med at gøre en forskel for rigtig mange mennesker. Det er ikke underligt, at den bliver ved med at stige i popularitet, selvom den ikke længere er ny på markedet.

Hvad er CBD?

En af grundene til, at den er blevet så populær, er, at den indeholder en lang række gode egenskaber, som kommer fra hampplanten, som også kaldes for cannabis. Bare rolig, den virker ikke euforiserende – du kan nemlig sagtens få CBD-olie uden THC.

Medicinsk cannabis indeholder THC, hvorfor det ikke er at forveksle med CBD-olie. Det bruges udelukkende til kroniske sygdomme, mens CBD-olie kan anvendes som kosttilskud af mange mennesker, der har behov for det.

Hvorfor bruge CBD-olie?

Flere forskere har fundet ud af, at CBD-olie er sikkert at bruge, uanset om der er tale om børn eller voksne, da det ikke er noget, du bliver påvirket af. Der er mange gavnlige virkninger ved CBD-olie, omend der stadig mangler en masse undersøgelser, som helt og holdent kan bekræfte de gode egenskaber. 

Du må lade tvivlen komme til gode, hvis du ønsker at bruge CBD. Selvom det skulle vise sig, at det ikke kan bevises, det har en god effekt, vil du stadig kunne opnå placebo-effekt, som er mindst lige så effektivt.

Hvordan bruger man CBD-olie?

Der er nogle, der bruger CBD-olie på samme måde som andre kosttilskud, mens der er andre, der bruger den til at dæmpe forskellige sygdomme, som er alvorlige og kroniske. Nogle bruger dem, når de har kræft, ligesom andre bruger dem til smertereduktion, når de får kemoterapi, eller hvis de skal øge deres appetit.

Det har muligvis også en positiv indflydelse, hvis du døjer med søvnbesvær. Søvn har en stor indflydelse på vores krops immunforsvar, hvorfor det kan være en god idé at anvende CBD-olie, hvis du ikke kan sove om natten – det vil hjælp med at styrke din krop, hvis det rent faktisk virker mod søvnproblemer.

Virker det nu også?

Der er mange personer, som tager CBD-olie, der beretter om, at det virker. Alligevel er det vanskeligt at sige noget om på nuværende tidspunkt, da der mangler forskning på området. Det tager lang tid at få succes med forskning inden for lægemidler og kosttilskud, hvorfor der nok går nogle år endnu, før man kan sige noget med sikkerhed.

Det betyder imidlertid ikke, at det er usikkert. Det er et lovligt produkt, hvorfor du med fordel kan forsøge dig med det, hvis du vil prøve, om det virker på din egen krop. Det værste, der kan ske, er, at du mister dine penge.

Leave a Reply