Turen går til Paris og du kan ikke vente med at ankomme til denne Europas kulturhovedstad. Men inden du tager afsted så er det vigtigt at du gør dig lidt hjemmearbejde, så du er sikker på du ikke går glip af de vigtige seværdigheder i Frankrigs hovedstad. 

1. Midtbyen

Der er rigeligt med store attraktioner i Paris, men en undervurderet del af turistoplevelsen er ganske enkelt at gå på opdagelse rundt omkring i byen. Du kommer ikke til at skabe minder der er stærkere og ligger dybere i din sjæl end hvis du går på eventyr rundt i de små gader i Paris, og på egen hånd oplever hvordan kulturen er i byen, og hvordan indbyggerne lever deres liv på en almindelig daglig basis. Der er et utal af små romantiske caféer, der er hyggelige barer og stamkunde baserede restauranter, som ikke lever af at servere forarbejdet foi gras, men som deler ud af de lokale råvarer i form af simple, omend klassiske, franske delikatesser. Du kan kun vinde hvis du spiller roulette på det franske kultur liv, lige meget hvor kuglen lander, vinder du en god oplevelse inden du rejser videre

2. Notre Dame

ALLE kender til Notre Dame, om du kender til navnet fra Disney filmen, bogen eller blot har hørt det omtalt, så ved du hvad vi taler om. En kæmpe kirke der pryder midten af Paris, og som kan ses både på land, men også fra vandet hvis du tager en kanalrundfart. Guidede tours tager dig med indenfor, og du får lov at blive indviet i historien der ligger bag dette majestætiske monument til ære for vor herre. Om du tror på Gud og Jesus eller ej er sådan set ligegyldigt, oplevelsen af at stå midt på gulvet i kirken og kigge sig omkring er uden sammenligning, og ligemeget hvad ens religiøse overbevisning er, så mærker man noget storslået. Det er dog vigtigt du sørger for at bestille tid hvis du gerne vil nyde en rundtur med historiefortælling, men den gode nyhed er at der er flere om dagen, og det kan gøre for en fornuftig pris. 

3. Louvre

Alle der har læst den prisvindende roman “Da Vinci Mysteriet”, eller set filmen, ved med det samme hvad der er på spil når man besøger Louvre, verdens mest berømte kunstmuseum. Og har man aldrig hørt om bogen/filmen, så har man med garanti hørt om Da Vinci og hans mesterværk, Mona Lisa. Og at beskue dette unikke stykke kunst ville egentlig være nok i sig selv, men Louvre har en overflod af kunsthistorie der ligger klar til at blive indtaget af dig og dine rejsefæller. Den karakteristiske glas-pyramide der stikker op fra fortovet er i sig selv en kunstnerisk seværdighed, og igennem den kan du få dig et smugkig på hvad der er at opleve hvis du køber billet og kommer indenfor. Det er en oplevelse alle burde have mindst én gang i deres liv, og hvis du er i Paris skal du ikke snyde dig selv for den.

Leave a Reply