Depression: 4 råd til at komme tilbage på sporet

Depression: 4 råd til at komme tilbage på sporet

Føles dine dage lange og triste, og glæder du dig mest af alt bare til, du skal i seng? Måske har du en depression. Her får du 4 råd til, hvordan du får det bedre.

Omkring 100.000-200.000 danskere lider af en depression. En tilstand, hvor hverdagen virker uoverskuelig, og det kan være svært overhovedet at overskue dét at skulle ud af sengen. Heldigvis er tilstanden ikke kronisk, og du kan gøre meget selv for at komme styrket ud på den anden side. Her får du 4 tips til, hvordan du overvinder depressionen.

Mangler du nogen at snakke med om dine følelser?

Mangler du nogen at snakke med om dine følelser?

#1: Tal åbent med familie og venner

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke er alene. Bryd tavsheden og tal med nogen, der kender dig godt og som kan hjælpe dig i den svære situation. Fortæl dine nære venner og din familie om, hvordan du har det.

Måske har de selv været igennem en lignende situation eller kender nogen, der også har været deprimeret. Ligegyldigt hvad, er det vigtigt, at de er klar over, hvordan du har det. Og husk på, at det ikke er pinligt, ligesom det ikke bør være en tabu. De fleste mennesker oplever en depression i løbet af deres liv.

#2: Skriv de gode ting ned

Hverdagen kan hurtigt komme til at føles grå, når de mørke tanker overtager. Derfor kan det være en god idé at tvinge dig selv til at skrive de gode ting ned. Også selvom det måske kan være svært at få øje på dem.

Det vigtige er, at du er indstillet på, at du hver dag skal skrive mindst tre gode ting ned. Ved at gøre det, tvinger du din hjerne til at fokusere på de gode ting i tilværelsen. Det føles måske svært i starten, men du vil opleve, at du får nemmere ved det på sigt.

Når du skriver de gode ting ned hver dag husker din hjerne på dem. Det er positivitetstræning som er godt for din psyke!

Når du skriver de gode ting ned hver dag husker din hjerne på dem. Det er positivitetstræning som er godt for din psyke!

#3: Lav en plan for din dag

Alle har behov for en form for balance i livet. Det giver en stabilitet, som gør det lettere for hjernen at tackle hverdagen. Derfor kan det være en god idé at lave en plan for din dag. Det skal ikke være nogen stram tjekliste, hvor du absolut skal igennem alle punkter, men mere fungere som en rettesnor.

Din plan er med andre ord et værktøj, der hjælper dig med at komme igennem med dagen og styrker strukturen i dit liv. Det vil med sikkerhed hjælpe dig, selvom det kan føles hårdt i starten. 

#4: Søg professionel hjælp

Det er vigtigt, at du taler om din depression. Afhængigt af graden på din depression, vil det ikke altid være nok at tale med familie og venner om det. Hvis du har en mild depression, vil den ofte gå over igen, når der kommer lidt mere struktur i dit liv.

Hvis følelsen af magtesløshed ikke forsvinder efter et par uger, bør du kontakte din læge eller en psykolog. Du kan finde en god psykolog i Hellerup her. Uanset, hvor du befinder dig henne i landet, vil du dog have mulighed for at finde en god psykolog, der kan hjælpe dig gennem den svære tid.

Få professionelt hjælp og kom ovenpå igen - Det er det hele værd

Få professionelt hjælp og kom ovenpå igen – Det er det hele værd

Leave a Reply