Der er i princippet ingen grænser for, hvad du kan snakke med en psykolog om. Det væsentligste er, at der er en tilstand eller et adfærdsmønster, du ønsker at få hjælp til at ændre.

Når du bliver ramt af en sygdom, eller din tilværelse ændres væsentligt, kan det påvirke alle forhold af dit liv. Der vil være mange tanker forbundet med dette, og du vil garanteret have en masse spørgsmål, du har brug for at tale med nogen om.

Ofte vil det være venner og familie, du henvender dig til, hvilket kan være en stor hjælp for dig. Men det kan også være en psykolog (eksempelvis denne: https://www.psykologenikbh.dk), der er uddannet til at hjælpe mennesker i netop din situation med at komme på benene igen. 

Er det kun, hvis jeg har oplevet sorg, jeg kan snakke med en psykolog?

Nej, det er ikke udelukkende, når du har gået igennem en svær periode, der er forårsaget af sygdom, sorg eller lignende. Hvis du føler, at du har et tankemønster, der ikke er sundt for dig, kan det ligeledes være en god idé at opsøge en psykolog, der kan hjælpe dig med at få sat ord på, hvordan du føler.

En psykolog er en neutral person med en professionel uddannelse, som du ikke behøver at tage hensyn til på samme måde, som hvis du taler med en ven eller et familiemedlem. De samtaler, du har med en psykolog, tager udgangspunkt i det, der betyder noget for dig. 

Du behøver ikke at have et filter, men du har mulighed for at få frit afløb for dine tanker og følelser. Det er netop hele pointen i at opsøge en psykolog.

Mangler du nogen at snakke med om dine følelser?

Mangler du nogen at snakke med om dine følelser?

Sæt ord på dine følelser

Det kan være svært at gå til psykolog, fordi du skal tale om, hvordan du har det. Hvis ikke du er vant til at snakke om dine følelser, vil det ofte virke meget intimiderende i starten. På sigt vil du dog opleve, at du får lettere ved at tale om de ting, der er vigtige for dig.

Du vil få sat ord på din situation, dine tanker og dine følelser. Det kan hjælpe dig med at blive afklaret om, hvordan du egentlig har det, og hvad det er, der ligger til grund for dine følelser. Det kan betyde, at du får lettere ved at acceptere dine reaktioner og adfærd.

Ofte vil du opleve, at den situation, du befinder dig i, er forholdsvist normal. Dine tanker og din adfærd er ikke anderledes end mange andre, der har oplevet det samme som dig, går igennem. Det vil hjælpe dig med at acceptere, hvordan du reagerer. 

Få en henvisning fra lægen

Hvis du ønsker at tale med en psykolog, bør du først opsøge din egen læge, som kan give dig en henvisning. Ofte vil du få det billigere, når du bliver henvist fra lægen, frem for hvis du selv kontakter en psykolog. 

Selvom det koster penge at besøge en psykolog, vil du opleve, at det betaler sig i det lange løb, da du gradvist får et bedre humør og lettere ved at styre dine tanker og reaktioner på bestemte impulser.

Få et bedre mentalt helbred - tal med en professionel og få indsigter for livet

Få et bedre mentalt helbred – tal med en professionel og få indsigter for livet

Leave a Reply