Når du skal indrette dit hjem, så det bliver både hyggeligt og personligt, er det ikke kun pyntegenstandene, du kan arbejde med. Alle møbler og brugsgenstande kan indgå aktivt i din indretning og være med til at skabe præcis den stemning, du ønsker.

Stumtjenere og knagerækker er ingen undtagelse: Lige så kedelige de kan være, lige så fantasifulde og flotte kan de være. Med det rigtige design kan en stumtjener blive en hel skulptur, og en knagerække kan blive en vægdekoration.

Dansk design inden for stumtjenere og knagerækker

Dansk design inden for stumtjenere og knagerækker

I det følgende kan du læse om et godt eksempel på en dansk designer, der netop har designet stumtjenere og knagerækker, som også er skulpturer og vægdekorationer.

Når praktisk funktion og æstetik forenes i dansk design

Noget af det, som vi danskere er kendte for i udlandet, er vores design. Generelt er dansk interiørdesign kendt for at være enkelt, i høj kvalitet og skabt med respekt for de rå materialer – uanset om der er brugt stof, træ eller metal i designet.

Hertil er vi danskere gode til at designe møbler og brugsgenstande, som kombinerer funktionalitet og æstetik. Et godt eksempel herpå er AmorDesign, som designer elementer til brug både inde og ude: Skraldespandsskjulere, højbede – og så selvfølgelig stumtjenere og knagerækker.

AmorDesign er også en sympatisk enmandsvirksomhed, og manden bag, Jacob Amorsen, er en både passioneret og kvalitetsbevidst designer. Du støtter altså en lille, lokal virksomhed inden for dansk design, når du handler hos ham i stedet for i én af de større boligkæder.

Dansk design inden for stumtjenere og knagerækker

Dansk design inden for stumtjenere og knagerækker

Eventyrlig skulptur og vægdekoration – eller funktionel stumtjener og knagerække? Hvorfor ikke begge dele?

AmorDesign står bag en helt eventyrlig stumtjener, som er formet som et tre, og en ligeså eventyr knagerækker, der er formet som en gren. Begge dele er lavet i metal, og du kan vælge mellem en lang række flotte farver (bl.a. galvaniseret metal, kobber, hvid, sort og grøn). Designet har de givet navnet Tøjtræet.

Stumtjeneren tøjtræet kan du få både som fritstående stumtjener (3D) og vægophæng (2D). Vælger du den sidste løsning, kan du tilvælge LED-bagbelysning, som gør, at du får en ekstra funktion i din stumtjener. Nemlig den at den bliver en lyskilde i entréen (eller hvor du ellers har din stumtjener stående).

Designet passer rigtigt godt ind i det eventyrlige og/eller legesyge hjem, hvor fantasi og farver er gennemgående temaer i indretning. Har du børn, er det garanteret også et møbel, de vil elske!

5 gode grunde til at gå efter dansk design

Er du stadig ikke overbevist om, at det er værd at kigge efter dansk design, når du skal finde en ny stumtjener eller knagerække? Så får du lige opsummeret fem gode grunde til at gøre det her på faldræbet:

  1. Danske designere er som regel gode til at kombinere funktionalitet og æstetik, så det går op i en højere enhed.
  2. Når du køber dansk design, støtter du den lokale økonomi.
  3. Ofte er dansk designede produkter skabt med respekt for materialerne og er i høj kvalitet.
  4. Mange danske designere går højt op i at bruge bæredygtige materialer.
  5. Hvis det også er produceret i Danmark, skal det ikke transporteres så langt – hvilket også er godt for miljøet.

 

Leave a Reply