Står du og skal investere i en ny gaming pc? Så skal du også tage stilling til, om du skal investere i en stationær eller en bærbar. I ”gamle dage” var stationære computere de eneste, der duede til gaming. Men i dag findes der efterhånden mange gode gamerbærbare. Mange af de butikker, der udelukkende sælger gamingudstyr, sælger både stationære og bærbare.

Herunder finder du en gennemgang af nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du træffer et valg.

Hvordan bruger du din gaming pc?

Hvorvidt du skal vælge en stationær eller en bærbar gaming pc, kommer rigtigt meget an på, hvordan du bruger den. Både ift. hvilke spil, du spiller, og ift. hvad du ellers bruger din pc til.

Hvilke spil spiller du?

Spiller du mange forskellige, grafiktunge spil eller konkurrenceprægede online spil såsom CS:GO betting, League of Legends, World of Warcraft, Dota 2, etc., har du brug for en stabil og kraftig computer. Derfor er det oplagte valg her en stationær gamer pc.

Spiller du knap så grafiktunge spil, eller spiller du de online konkurrenceprægede spil på et meget casual niveau, kan du sagtens klare dig med en god gamerbærbar.

Hvor meget spiller du?

Der er stor forskel på hvor meget folk spiller. Nogle spiller 1-2 timer om dagen, mens andre er oppe på 4-6 timer. Spiller du rigtigt meget, vil du få størst glæde af en stationær. Ganske enkelt fordi du får mest for pengene, hvorfor du kan få en vildere maskine for budgettet – uanset hvad dit budget ligger på. Hertil sidder du bedre ved en stationær pc, end du gør ved en bærbar.

Spiller du knap så meget, vil en bærbar gamer pc bedre kunne opfylde dine behov. Når du ikke sidder så mange timer ved den om dagen, betyder det heller ikke lige så meget, at du sidder knap så godt ved den bærbare, som du gør ved en stationær. Hertil har den bærbare den klare fordel, at den er nemmere at have med rundt, og at den fylder mindre derhjemme – og disse fordele kan sagtens veje op for, at du får en lidt mindre kraftig pc.

Tager du den meget med over til venner og LAN-parties?

Tager du rigtigt meget ud til dine venner og spiller, og tager du rigtigt meget til LAN-parties, vil en bærbar pc klart være den nemmeste løsning for dig. Især hvis du ikke har en bil – for en stationær er ikke sådan lige at have med på cyklen eller i offentlig transport.

Hertil er en bærbar pc bygget til at have med rundt, hvorfor den bedre kan holde til det, end stationære kan.

LAN party med vennerne kræver en transportabel gamin PC med hank

LAN party med vennerne kræver en transportabel gamin PC med hank

Bruger du din gamer pc til andet?

Bruger du også din gamer pc til skole eller arbejde? Så er det selvfølgelig vigtigt, at du også tager højde for dette, når du skal vælge mellem en stationær og en bærbar gaming pc. Bruger du den fx til skolearbejde, kan det være en fordel, at den er bærbar. Alternativt kan du købe en stationær pc til gaming, og så en billig bærbar til at tage med i skole. Lagrer du dit skolearbejde i en sky, kan du jo nemt arbejde videre på lektierne derhjemme på den lækre computer.

Fordele ved en stationær gaming pc

  • Mere værdi for pengene end ved en bærbar.
  • Mulighed for løbende at udskifte komponenter, så du ikke behøver at købe en ny computer, bare fordi fx grafikkortet begynder at halte.
  • Mere behagelig at sidde ved, og bedre for kropsholdningen.

Fordele ved en gamerbærbar

  • Lettere at have med rundt til venner, LAN-parties, skole og arbejde.
  • Fylder mindre på skrivebordet.

Leave a Reply