Hvad enten du har været på charterferie, forretningsrejse eller en anden form for rejse, har du helt sikkert oplevet at dit fly har været forsinket, måske endda helt aflyst, eller overbooket så du blev nægtet adgang om bord på flyet. Men har du gjort brug af dine rettigheder, og hvad er dine rettigheder egentligt? Det er måske længere tid siden, og du tænker derfor at det er for sent at få en erstatning. Alt dette vil vi forsøge at besvare i dette indlæg.

Hvornår kan man få erstatning for flyforsinkelser og flyaflysning?

For at få erstatning for en flyforsinkelse eller flyaflysning er der en række ting der skal være opfyldt. Du skal for eksempel have rejst minimum 1500 km, eller rejsen skal have været planlagt et have en længde på over 1500 km. Derudover er det ikke helt uden betydning for beløbets størrelse om rejsen har været inden for EU eller uden for EU. Der er nemlig forskellige krav der gælder, alt afhængigt af hvor du rejser. Hvis du opfylder de krav der stilles, kan du modtage en kompensation for din ventetid. Udover at modtage et pengebeløb, kan du også have været berettiget til gratis hotel, gratis mad, og meget mere, hvis din ventetid i lufthavnen er over to timer.

Hvor meget kompensation kan man få?

Størrelsen på kompensationen afhænger som sagt af hvor i verdenen du rejser, samt hvor langt du rejser. Der er derfor ikke en fast pris på dette. Der er dog tre priskategorier du kan falde ind under, hvor af den største kompensation er på hele 4500,-. Hvis du vælger at få et firma til at håndtere sagen for dig, vil det ofte være no cure no pay. Du betaler altså først hvis du vinder sagen. Her vil betalingen ofte ligge på omkring 30% af det vundne beløb. Der er altså mulighed for at få kompensationen uden at røre en finger – og det eneste du skal gøre er at indsende dine rejsedokumenter til firmaet, hvorefter de tager sig af alle de juridiske ting.

Hvor længe kan man ansøge om erstatning?

Hvor mennesker ved ikke hvor længe de kan ansøge om kompensation. Faktisk er det helt op i mod 70% der ikke ansøger om at modtage erstatning, hvis de har oplevet en flyforsinkelse. Dertil kommer alle dem som tror det er for sent at modtage kompensation. Det de ofte ikke ved, er at man kan vente helt op til 3 år med at ansøge om kompensation. Det er dog vigtigt at ansøgningen falder inden de 3 år er gået, ellers frafalder retten til denne.

Så selv om du var ude og rejse for 2 år siden, og ikke var bekendt med dine rettigheder dengang, kan du altså anmode om en erstatning.

Vi anbefaler at du tager fat i et firma som fly-forsinkelser.dk og får hjælp til håndtering af sagen. Så hvad venter du på? Der er penge at hente, og du behøver ikke at røre en finger.

Leave a Reply