Ferie er for alle. Vi har allesammen brug for, at se verden gennem vores egne øjne og sammen med venner og familie. Desværre kan det synes som et stort projekt hvis du er kørestolsbruger, men fortvivl ikke. Der er masser af muligheder og det er faktisk nemmere end du lige tror. Vi lister her en række tips, tricks og ideer til, hvordan du kan komme ud og opleve, selvom du er kørestolssiddende.

Kørestolen med på rejsen

Bilferie

Landskabet set gennem en bilrude vil altid være min personlige favorit-rejseform. Bilferie er både økonomisk og mindre miljøbelastende end flyrejser. Som kørestolsbruger er en rejse med handikapbus særdeles fordelagtig, fordi man har en helt særlig kontrol over ferien. Brug bussen når i skal rundt og opleve bybilledet eller naturen. I kan proppe alt i skal bruge af sandwiches, drikkevarer, campingudstyr eller andet og have ved hånden ombord i bussen. I bestemmer selv over tiden, hvor i vil hen og har muligheden for at afvige fra planer hvis uforudsete udfordringer opstår. Denne type ferie begrænser sig dog til oplevelser indenfor køreafstand, så er drømmen at komme til andre kontinenter er man nødt til, at købe en flybillet. Det skønne er dog så, at du altid kan leje en handikapbus dér hvor du lander.

Flyrejsen

Både lufthavne og flyselskaber har stort fokus på handikapvenlighed og -assistance i dag. I lufthavnen kan du finde klap-ud kørestole, som du frit kan benytte hvis benene bliver trætte. Til dig der er permanent kørestolssiddende vil du som oftest medbringe din egen stol. Det er dig frit for, sørg blot for, at meddele flyselskabet i god til om, at du rejser i kørestol. Flypersonalet vil stå klar til at modtage dig og dine pårørende som de allerførste og sikre at i er godt på plads inden andre passagere stiger ombord.

Find handikapvenlige hoteller

Når du skal leje hotelværelser er det altid en god idé at sikre, at du klikker ‘handikapvenlig’ eller andre særlige facilitet-ønsker af i den søgemaskine du benytter til bestilling. Dette kan være hotels.com, trivago, booking.com eller sådan noget som AirBNB. På den måde får du kun de søgeresultater som er relevante for dig. Derudover kan det altid betale sig, at tage kontakt til hoteller eller private udlejere for yderligere information. Derudover vil jeg altid anbefale at du læser kommentarer og anmeldelser så minutiøst som muligt inden du bestiller. Disse kan give dig et forholdvist retvisende billede af, hvad du kan forvente af stedet. Husk dog altid på, at ældre kommentarer kan være forældede i forhold til et hotels nuværende standard.

Gå efter handikapvenlige lokationer

Der er ikke noget værre end at være til besvær. Sidder du i en kørestol i et kuperet terræn så kan du komme til at føle, at oplevelsen ikke er dine medhjælpere eller pårørendes slid og slæben værd. Det kan også være, at i ender på en bilfri ø i det græske øhav eller i en bydel af Rom hvor gaderne snørkler sig stejlt opad og har grove brosten som er trælse at køre på. Det er altså altid en god idé at sikre at din personlige frihed er så intakt som muligt, så du får en skøn og gnidningsfri ferie. Brug Google Maps eller en anden app, som kan hjælpe dig til at give et billede af hvad du går ind til, inden i påbegynder en umulig rute.

Lej en kørestol

Måske er du gangbesværet eller har et brækket ben? I så fald har du muligvis ikke adgang til en kørestol når benene bliver for trætte. Fortvivl ikke, ferien er bestemt ikke ødelagt. Du kan leje kørestole overalt i verden hvis uheldet er ude eller leje en udlejningskørestol hjemmefra. Der findes virksomheder som specialiserer sig i, at udleje klap-ud kørestole til ethvert behov. Lejer du fx hos ProComfort.dk kan du frit tage din kørestol med ud i verden. Sørg dog for, at leje en fly-pose til stolen hvis du skal indlevere stolen som baggage.

Leave a Reply